Ексклюзиви
четвер, 14 грудня 2006 12:42

Ющенко ще не вирішив, чи балотуватиметься у Президенти в 2010-му

Президент Віктор Ющенко вважає, що питання про його можливе балотування на посаду глави держави на другий термін у 2010 році на даний момент є несвоєчасним.

- Я не думаю, що це питання когось цікавить. Почекайте три роки ще, - заявив Ющенко на прес-конференції для закордонних ЗМІ в четвер.

- Ні з ким у мене не було і не буде домовленостей, що хтось буде висуватися, а хтось буде сидіти під бузиною. Це воля кожного, - зазначив Президент.

Ющенко підкреслив, що в цьому питанні буде керуватися винятково волею народу, а не існуючими домовленостями з політиками: "У мене буде діалог з нацією".

Водночас він висловив думку, що конфліктний характер відносин між Президентом і прем"єр-міністром виходить від глави уряду.

- Я згодний з тим, що відносини Президента і прем"єр-міністра по низці питань стають усе більш конфліктними. Я не є автором цих конфліктів, - сказав Ющенко.

При цьому він зазначив, що в цій ситуації присутній також суб"єктивний фактор.

- Прийшла нова команда - враження таке, що увесь світ під ногами... намір бачити реванш, намір бачити всіх переможеними, - сказав Президент.

- У моїх особистих зустрічах із прем"єром я жодного разу не чув "ні". По жодному питанню, - додав він.

Разом з тим, на думку Ющенка, причиною таких конфліктних відносин є конституційна реформа, що принесла неврегульованість і розбалансованість у відносини між гілками влади.

У цьому контексті він відзначає виникнення дискусій відносно застосування різних положень Конституції: "У цих питаннях я не знаходжу взаєморозуміння з прем"єр-міністром".

- Безумовно, такий стиль відносин мені не подобається. Мені чомусь здається, що цей стиль приноситься Януковичем Віктором Федоровичем, - додав Президент, пише Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко ще не вирішив, чи балотуватиметься у Президенти в 2010-му». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути