неділя, 10 січня 2010 15:39

Ющенко розповів, що Тимошенко платила за газ із валютних резервів країни

Ющенко розповів, що Тимошенко платила за газ із валютних резервів країни
Президент України Віктор Ющенко вважає неприпустимим розплачуватися за спожитий російський газ, використовуючи валютні резерви. 

Він це президент заявив у неділю на зустрічі з мешканцями Умані (Черкаська обл.) 

"Я прийняв рішення звернутися до Національного банку у зв"язку з тим, що Тимошенко з комунального сектора зібрала 3% платежів (за газ - ред.), завалила розрахунки за газ, у зв"язку з тим, що кошти, які прийшли на рахунки НАК" Нафтогаз України ", пішли на виплату пенсій, тому що вона (прем"єр - ред.) довела бюджет до ручки", - сказав Ющенко. 

Глава держави заявив, що "це перший випадок в історії незалежної України, коли країна розраховується за газ з валютного резерву". 

"Такого не було в нашій історії, щоб валютні резерви нам треба було використовувати для розрахунків за газ. Це - трагедія. Тому що ми зможемо прожити на валютних запасах півроку, і тоді можна оголошувати країну банкрутом", - підкреслив президент. 

"Ціна (у 2009 році - ред.) за спожитий газ приблизно $ 4 млрд, з яких 3 млрд ми заплатили з валютних резервів Національного банку", - стверджує Ющенко. 

Як повідомлялося, 6 січня "Нафтогаз України" здійснив оплату закупленого у грудні у російського ВАТ "Газпром" природного газу. 

У поширеній в прес-релізі "Нафтогазу" повідомлялося, що в 2009 році транзит газу територією України до країн Європи склав близько 96 млрд куб. м. 

Зараз ви читаєте новину «Ющенко розповів, що Тимошенко платила за газ із валютних резервів країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути