Ексклюзиви
пʼятниця, 19 жовтня 2007 08:33

Ющенко розкритикував ідею Тимошенко

Ющенко розкритикував ідею Тимошенко
Президент Віктор Ющенко наголошує, що питання переходу українських Збройних Сил на контрактну основу має вирішуватися виключно в рамках чинних на сьогодні законодавчих актів.

На цьому він наголосив у четвер в інтерв"ю українським журналістам у Лісабоні, повідомляє прес-служба президента.

Президент нагадав, що в Україні прийнята на роки вперед Національна оборонна доктрина, а кілька років тому – Національна програма розвитку ЗСУ.

В останньому документі чітко зафіксовано перехід армії на контрактну основу в 2010 році.

Глава держави нагадав, що досвід інших країн свідчить: цей процес, як правило, займає 10 – 12 років, і аж ніяк не менше семи.

Ющенко наголосив, що питання переходу армії на контрактну основу стосується не лише теми коштів та грошового забезпечення контрактників.

"Контрактний воїн – це та людина, яка потребує нової технології озброєння, нової освіти, нових тактичних завдань, а для величезної більшості людей, що сьогодні представляють оборонні сили України – ще і спеціальну школу перепідготовки", – зазначив президент.

"Це не питання дев"яти місяців", – додав він, назвавши таку постановку питання не лише некоректною, але й "образливою". "Це ігнорування інтересів перш за все військових і безпеки нації", – сказав Ющенко.

Президент також негативно оцінив переведення даного питання "у політичну площину".

"Я хотів би сказати моїм політичним друзям і колегам: вони можуть на своєму рівні формувати або ні відповідні візії, але я радив би сьогодні триматися національної програми розвитку ЗСУ і забезпечення реалізації Національної оборонної стратегії", – наголосив Ющенко.

На переконання президента, йдеться про ті речі, які нині "найменше потребують дискусій, а найбільше – забезпечення єдності політичного підходу".

Як відомо, оприлюднюючи програму коаліції БЮТ і НУНС, Юлія Тимошенко заявила, що конрактна армія буде в Україні з 2008 року, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко розкритикував ідею Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути