субота, 22 серпня 2009 15:32

Ющенко: "Ми повертаємося до Європи"

Ющенко: "Ми повертаємося до Європи"

Президент України Віктор Ющенко знову підтверджує, що вже через декілька місяців Україна підпише з Євросоюзом угоду про асоціацію.

"Сьогодні ми знаходимося за декілька місяців до підписання цієї угоди", - сказав президент представникам українського зарубіжжя - учасникам фестивалю мистецтв "Збираймося воєдино" в п"ятницю в Києві.

Ющенко нагадав, що дана угода є одним з "найсильніших угод", які коли-небудь підписував Європейський Союз.

Він знову відзначив, що дана угода включатиме розділ про зону вільної торгівлі між Україною і ЄС без вилучень і обмежень.

"Ця угода вперше матиме розділ безпеки, в якому буде підтверджено визнання українських кордонів, територіальну цілісність і наш суверенітет", - сказав президент.

Ющенко підкреслив, що угода про асоціацію, як і інші угоди, які готуються до підписання з ЄС, - "це наша інтеграція". "Ми інтегруємося... ми повертаємося до Європи", - відзначив він.

Президент подякував представникам української діаспори за те, що в яких би країнах вони не знаходилися, вони зберігають українську культуру, українську мову, українські традиції. "Україна - там, де є хоч одне українське серце, де є хоч одна українська душа", - сказав він.

Ющенко підкреслив, що український дух "розповсюджується на всі континенти, де є українська присутність". За його словами, Україна зробить все, щоб забезпечити процвітання кожної української діаспори.

Нагадаємо, 1 липня посол Швеції в Україні Стефан Гуллгрен заявив, що Євросоюз планує підписати угоду про зону вільної торгівлі з Україною до кінця поточного року. Вказану угоду планується підписати в рамках підготовки договору про асоціацію між Україною і ЄС. За словами представника ЄС, договір про асоціацію не може бути підписаний без попереднього укладення договору про зону вільної торгівлі, оскільки у такому разі він не матиме реального наповнення.

Як повідомлялося, 16 червня Україна і Європейський Союз схвалили Порядок денний підготовки до підписання Угоди про асоціацію. Порядок денний асоціації повинен замінити собою План дій Україна-ЄС, який був практичним інструментом співпраці в рамках виконання Угоди про партнерство і співпрацю.

16 липня, в Брюсселі відбувся 12-й раунд переговорів за Угодою про асоціацію.

За матеріалами Інтерфакс-Україна, Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Ющенко: "Ми повертаємося до Європи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути