пʼятниця, 30 жовтня 2009 10:18

Ющенко переговорив з Каддафі про літаки

Ющенко переговорив з Каддафі про літаки

Президент Віктор Ющенко поговорив по телефону з лідером лівійської Джамагірії Муамаром Каддафі.

Під час розмови Ющенко та Каддаффі обговорили актуальні питання двосторонніх відносин, зокрема подальшої активізації політичного діалогу, поглиблення співробітництва в торговельно-економічній, військово-технічній та гуманітарній сферах.

Окремо лідери двох держав обмінялися думками щодо стану підготовки до реалізації спільних проектів у галузях сільського господарства, будівництва та експлуатації авіаційної техніки.

Ющенко зокрема підкреслив, що економічний потенціал обох сторін є достатнім для суттєвого розширення та посилення торговельно-економічної взаємодії України та Лівійської Джамагірії.

Нагадаємо, що учора екс-президент України Леонід Кучма розповів про конфлікт між Україною та Лівією щодо поставок літаків.

За його словами, 2003 року під час офіційного візиту до Лівії був підписаний контракт на поставку Україною двох магістральних літаків. Спочатку був зроблений демонстраційний варіантт.

"Договір підписаний, гроші в Україну надійшли, а літаків немає. Їх просто не зробили — ні до законтрактованої дати, ні пізніше", - обурився Кучма.

Дійшло до того,- розповів колишній президент, що він "особисто звертався до керівництва країни, мовляв, віддайте лівійцям хоч цю першу і єдину модель, не ганьбіть країну.

"От тільки навесні цього року, здається, і віддали лівійцям їх перший український літак - за ним, вибивати свій товар, сам лідер Джамахірії Муаммар Каддафі прилітав особисто!".

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Ющенко переговорив з Каддафі про літаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути