четвер, 22 квітня 2010 15:41

Ющенко обурений угодою з Росією і готовий палити соломою

Ющенко обурений угодою з Росією і готовий палити соломою
Україна з 20 квітня перейшла в категорію стратегічного "російського холопа".

Так прокоментував результати харківських домовленостей Януковича та Медведєва президент 2005-2010 рр. Віктор Ющенко в інтерв"ю 5 каналу.

Він називає зниження ціни на газ за рахунок продовження базування ЧФ РФ на території України капітуляцією, зазначає прес-служба "Нашої України".

"Взамін дешевого газу, який економічно дискредитує країну, який відкидає нас від конкурентних можливостей, який залишає неконкурентну економіку в тому забутті, в якому вона є, - на другу шальку терезів ставлять найсвятіше для кожної нації - суверенітет та незалежність. Мені такий обмін не зрозумілий", - заявив Ющенко.

На його думку, питання безпеки ніколи не може дорівнювати питанню економічної доцільності - це дві різні категорії.

"Соломою треба палити, але бути незалежними. Розуміти, що це святість", - наголосив лідер "Нашої України". - Тому, коли з великим апломбом сповіщають про досягнення щодо низької газової ціни в обмін на військову окупацію, я не можу вітати таких домовленостей ні як громадянин, ні як політик".

Ющенко наголосив, що такі домовленості, в першу чергу, порушують Основний закон, адже стаття 17 Конституції України має імперативну норму, яка не обговорюється ні президентом, ні депутатами: "На території України не допускається розташування іноземних військових баз".

Щодо ймовірності двохсторонньої ратифікації в Думі та Верховній Раді України україно-російського договору, Ющенко заявив, що лише завдяки об"єднаним зусиллям інтелігенції, політиків, громадськості, журналістів цього можна не допустити.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко обурений угодою з Росією і готовий палити соломою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути