субота, 22 листопада 2008 13:32

Ющенко обізвав українських політиків хохлами

Президент України Віктор Ющенко закликав членів Кабінету міністрів та політиків відстоювати українські інтереси в питанні ставлення до теми Голодомору 1932-1933 років.

Про це він сказав, відкриваючи Раду національної безпеки і оборони України.

За словами Ющенка, йому прикро і соромно за те, що в українському політикумі немає єдності у ставленні до теми Голодомору. Він запитав, скільки ще мільйонів жертв потрібно, щоб українські політики зрозуміли, що це був злочин.

"Соромно дивитися на деякі позиції тих або інших політичних сил, прикро, що деякі, хто відносить себе до українського політикуму, залишаються малоросами або хохлами", - сказав Ющенко.

Він висловив надію, що у членів уряду, членів РНБО, інших високих посадових осіб вистачить мужності "не ховатися за бузиною та огорожами, коли повинна бути відома позиція влади".

Президент закликав представників влади, журналістів, громадян не вірити брехні про Голод-1933, не ставати на коліна і бути українцями. Він зазначив, що Голодомор 1932-1933 років був злочином, а значить є злочинці, які й сьогодні робитимуть все, щоб приховати правду і щоб українці забули про цю трагедію.

Як повідомляв ForUm, 22 листопада в Україні відбудуться основні заходи, приурочені 75-им роковинам Голодомору 1932-1933 років.

Зокрема, в Києві в Національній опері України цього дня відбудеться Міжнародний форум "Народ мій завжди буде!" з вшанування пам"яті жертв Голодомору.

Варто відзначити, що 14 листопада президент Росії Дмитро Медведєв заявив, що в Україні голод початку 1930-х років використовуються для досягнення миттєвих кон"юнктурних політичних цілей, і відмовився взяти участь в заходах з нагоди 75-х роковин Голодомору, що відзначаються в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко обізвав українських політиків хохлами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути