Ексклюзиви
вівторок, 23 грудня 2008 19:19

Ющенко обіцяє, що за 7 днів гривня до долара стабілізується

Президент України Віктор Ющенко переконаний, що через 7 днів відбудеться стабілізація на валютному ринку.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні на підсумковій річній прес-конференції "Майбутнє твориться сьогодні".

Ющенко вчергове наголосив, що гривня сьогодні недооцінена, передевальвована. Він висловив сподівання, що на цьому тижні буде подоланий "психологічний тиск" на гривню, через який, зокрема, і відбулась її девальвація.

"Гривня прийняла удар торгівельного балансу, платіжного балансу, дефіциту бюджету. Сподіваюсь, що у ці дні вирішується доля й по психологічному фактору. Як тільки стала відома макроекономіка (показники), як тільки були здійсненні платежі по боргах за газ 17 грудня, була застосована тактика по стабілізації курсу", - сказав Ющенко.

За словами Президента, тактика полягала в тому, що НБУ заявляє наперед, за яким курсом буде здійснюватись продаж або купівля валюти НБУ, було встановлено відповідний коридор, тощо.

"Починаючи з четверга, ми приступили до тактики, мета якої - атакувати ті обставини, які на психологічному рівні формували ажіотажний попит, а за ним - спекуляції на валютному курсі. Три дні поспіль, включаючи сьогоднішній день, міжбанк входить у ринкове русло", - сказав Ющенко.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко обіцяє, що за 7 днів гривня до долара стабілізується». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути