пʼятниця, 12 вересня 2008 13:57

Ющенко пояснив, чому Крим - найбільш "чуттєва точка" України

Президент України Віктор Ющенко заявляє про те, що Кримський півострів став найбільш чуттєвою точкою на карті України. Про це він сказав в інтерв"ю французькому виданню "LeMonde", коментуючи інформацію про розповсюдження Москвою російських паспортів серед жителів Криму.

Як повідомляє прес-служба глави держави, Ющенко відзначив: "Я розділяю цей аналіз. Певним чином, незалежність, територіальна цілісність і суверенітет України постійно піддаються випробуванням. Проте це не є предметом для обговорення. Але прості загрози продовжують існувати.

У минулому сторіччі шість разів проголошували нашу незалежність. П"ять разів її втратили. І сьогодні, звичайно, Кримський півострів став найбільш чуттєвою точкою на карті України.

Втім, всупереч тому, що говорять росіяни, приєднання Криму не бере свій початок з часів незалежності, а набагато раніше. З одного боку, існують величезні ідеологічні суперечності. З іншого боку, присутність російського Чорноморського флоту створює численні невирішені проблеми, і не тільки військового характеру.

Я маю на увазі земельні ділянки, морські навігаційні зони, радіочастоти... Питання національних меншин в Криму також непросте".

Нагадаємо, в Генеральному консульстві Російської Федерації в Сімферополі спростували інформацію про видачу російських паспортів громадянам України, пише Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко пояснив, чому Крим - найбільш "чуттєва точка" України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути