понеділок, 16 листопада 2009 17:30

Ющенко не хоче, щоб Тимошенко звільнили

Ющенко не хоче, щоб Тимошенко звільнили
Президент Віктор Ющенко сумнівається в доцільності відправляти уряд у відставку.

Однак у понеділок, коментуючи в Абу-Дабі заяву регіоналів про можливості відставки уряду Юлії Тимошенко через невиконання закону про підвищення соцстандартів, він підкреслив необхідність виконання цього закону.

"Це не компетенція президента: підтримувати або не підтримувати ініціативу Партії регіонів", – відзначив Ющенко.

У той же час, він підкреслив, що сьогодні немає ніяких правових підстав не виконувати закон про підвищення соціальних стандартів.

Він нагадав, що закон набув чинності, а також нагадав, що для його забезпечення виділена необхідна сума шляхом внесення змін до закону про державний бюджет.

"В уряду немає причин не виконувати закон", – сказав Ющенко.

У той же час, на думку президента, парламент має всі підстави викликати членів уряду й особисто прем"єра до сесійної зали, заслухати інформацію і вимагати виконання закону.

"Для цього у Верховної Ради є багато інструментів, включаючи і відставку. Хоча, можливо, до цього не варто доходити, тому що є й інші способи (змусити уряд виконувати закон). Але питання соцстандартів є принциповим", – підкреслив Ющенко.

Президент закликав Верховну Раду, з одного боку, не політизувати це питання, а з іншого боку – зробити все можливе, щоб питання підвищення соціальних стандартів було забезпечено, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко не хоче, щоб Тимошенко звільнили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути