Ексклюзиви
середа, 01 листопада 2006 11:11

Ющенко не дозволяє Януковичу контролювати міліцію

Президент України Віктор Ющенко зупинив дію постанови Кабінету Міністрів N1383 від 4 жовтня 2006 року "Про затвердження Положення про Міністерство внутрішніх справ України".

Ющенко вважає, що затверджене названою постановою Положення не узгоджуються з конституційно визначеним статусом прем"єр-міністра України.

Положенням визначено, зокрема, що начальники, перші заступники і заступники начальників головних управлінь, управлінь МВС України в АР Крим, областях, містах Києві та Севастополі, управлінь і відділів Міністерства на транспорті, керівники структурних підрозділів МВС, ректори та проректори вищих навчальних закладів МВС, командири бригад внутрішніх військ призначаються на посади та звільняються з посад за погодженням з прем"єр-міністром України.

Тим самим Президента України усунуто від участі у вирішенні питань, пов"язаних із реалізацією главою держави конституційних повноважень щодо забезпечення національної безпеки, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко не дозволяє Януковичу контролювати міліцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути