середа, 10 вересня 2008 14:15

Ющенко наскаржився на Тимошенко п"ятьом закордонним виданням

Україна не зійде з демократичного шляху, запевняє президент Віктор Ющенко.

Про це він заявив у розмові з журналістами п"яти закордонних видань – Die Welt (Німеччина), Le Monde (Франція), журналу Panorama (Італія), Gazeta Wyborcza (Польща) і газети Yomiuri (Японія), повідомляє прес-служба президента.

Президент висловив переконання, що політична ситуація в Україні, де, за його словами, фактично була створена нова парламентська коаліція, буде вирішена демократичним шляхом.

"Україна сьогодні має достатній демократичний ресурс для того, щоб вирішувати будь-яку парламентську чи політичну кризу. Для демократії трагедії в цьому немає. Ми через діалог, через порозуміння, через компроміси, безумовно, відповідь знайдемо", - сказав Ющенко.

"Як президент я гарантую – Україна не зійде з демократичного шляху", - запевнив президент, коментуючи способи вирішення політичної ситуації у країні.

Ющенко зазначив, що коаліційна угода була порушена одним із учасників коаліції.

"Мені невідомо, що змусило прем"єр-міністра порядок денний засідання парламенту, починаючи з 2 вересня, узгоджувати не в коаліції, а з комуністами і Партією регіонів", - сказав президент.

При цьому він додав, що цей порядок денний був сформований не з найбільш важливих питань для українського суспільства, а з розподілу владних повноважень через порушення конституційних норм.

"Як сніг на голову сесія починає своє засідання із закону про Кабінет міністрів", - сказав Ющенко, охарактеризувавши ухвалені Верховною Радою рішення як "демонтаж демократичної системи стримувань і противаг".

Крім того, в блоці зовнішньополітичних запитань президент прокоментував результати ХІІ саміту Україна-ЄС, який відбувся у Франції, як "ідентифікацію України як європейської держави".

Ющенко також висловив позитивні очікування від саміту НАТО, який намічений на грудень. "Я сподіваюся, що у грудні ми матимемо позитивний сигнал від саміту", - сказав глава держави.

Він також пояснив внутрішні ризики, які актуалізувалися в Україні через події у Грузії.

Крім того, в ході інтерв"ю йшлося про відносини з Росією після цих подій, в тому числі в енергетичній сфері.

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Ющенко наскаржився на Тимошенко п"ятьом закордонним виданням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути