вівторок, 16 лютого 2010 09:15

Ющенко на ювілей подарував начальнику Генштабу нове звання

Ющенко на ювілей подарував начальнику Генштабу нове звання

Президент України - Верховний головнокомандувач Збройних сил України Віктор Ющенко присвоїв військове звання "генерал армії України" начальникові Генерального штабу – Головнокомандувачу Збройних сил України Івану Свиді.

Про це повідомив військовий експерт, голова правління Центру військової політики та політики безпеки Євген Шелест з посиланням на указ Ющенка від 15 лютого 2010 року, який поки не оприлюднений на офіційному сайті глави держави.

Нагадаємо, 18 листопада 2009 Свиду в званні генерал-полковника призначили начальником Генерального штабу - Головнокомандувачем ВСУ.

Штатно-посадова категорія начальника Генштабу є "генерал армії України". Отже, рішення президента про підвищення Свиди у військовому званні відповідає його нинішній посаді і обсягу відповідальності та завдань, які є в його компетенції як керівника найвищого органу військового управління.

Також видання наголошується, що звання було присвоєне в день народження Свиди, 15 лютого він відзначав свій 60-річний ювілей.

УНІАН
Зараз ви читаєте новину «Ющенко на ювілей подарував начальнику Генштабу нове звання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути