Ексклюзиви
вівторок, 11 листопада 2008 09:05

Ющенко на балі в Польщі зустрінеться з кумом

Сьогодні Президент України Віктор Ющенко відвідає з робочим візитом Республіку Польща. Глава держави разом з лідерами понад 20 країн візьме участь в урочистостях з нагоди 90-ої річниці відновлення незалежності Польщі.

Очікується, що у Варшаві Віктор Ющенко проведе низку двосторонніх зустрічей з главами делегацій інших держав.

Урочистості з нагоди річниці незалежності Польщі почнуться опівдні біля могили Невідомого солдата у Варшаві, потім гостей чекають на ланч у Королівському замку. О 17:00 за місцевим часом глава Польщі ЛєхКачиньський у президентському палаці вручить державні нагороди, а через три години почнеться бал у Великому театрі.

На президентський бал не прийдуть прем"єр-міністр Польщі Дональд Туск і віце-прем"єри Гжегож Схетина і Вальдемар Павляк, які братимуть участь в офіційних заходах у першій половині дня.

Канцелярія Лєха Качиньського не запросила на бал колишнього президента Польщі, лауреата Нобелівської премії миру Лєха Валенсу. Як повідомив представник канцелярії президентп Польщі, "Валенси немає у списку запрошених гостей".

Як очікується, на балу з"явиться єдиний член уряду Польщі, міністр закордонних справ Радослав Сікорський, призначенню якого на пост керівника польського МЗС так чинив опір колись Лєх Качиньський.

Екс-президент Польщі Александер Квасьнєвський повідомив, що отримав запрошення від Качиньського і приїде на бал разом зі своєю дружиною Іолантою.

Квасьневський висловив співчуття, що Валенса не був запрошений на бал.

"Дев"яносторіччя відновлення незалежності - це той момент, коли ми повинні бути разом незалежно від симпатій, антипатій і поглядів. Лех Валенса є важливою фігурою польської історії і повинен був бути запрошений", - вважає Квасьневський.

Сам Качиньський через маленький зріст не піде на бал президентів у Варшаві у фраку.

"Якщо говорити про фрак, то заздалегідь хочу сказати, що у мене не буде фрака. Щоб з"явитися у фраку, потрібно мати як мінімум 1 метр 80 сантиметрів зросту. У мене, на жаль, значно менше", - сказав Качиньський журналістам на прес-конференції.

На балу не буде і канцлера ФРН Ангели Меркель, яка, проте, прилетить до Варшави і візьме участь в торжествах у могили Невідомого солдата.

Як повідомив представник канцелярії розділу держави, на бал прибудуть президенти Афганістану, Литви, Латвії і Естонії, Хорватії, Чорногорії, Македонії, Сербії, Словаччини, Словенії і Угорщини. Серед гостей будуть також президент Грузії Михайло Саакашвілі, прем"єр-міністр Чехії Мірек Тополанек.

На бал президентів Лех Качиньський запросив двох представників Білорусі - колишнього голови Верховної Ради цієї країни Станіслава Шушкевіча і лідера місцевої опозиції Олександра Мілінкевіча.

Освітлювати торжества у Варшаві будуть близько 300 польських і іноземних журналістів.

За матеріалами: "president.gov.ua", РІА "Новини"

Зараз ви читаєте новину «Ющенко на балі в Польщі зустрінеться з кумом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути