понеділок, 30 листопада 2009 14:00

Ющенко хоче вскочити в Раду, а не в крісло президента?

Ющенко хоче вскочити в Раду, а не в крісло президента?

Директор Агентства моделювання ситуацій (АМС) Віталій Бала вважає, що минулі з`їзди партій кандидатів у президенти України Арсенія Яценюка, Віктора Ющенка і Сергія Тігіпка свідчать про те, що ці лідери та їхні партії чітко орієнтовані не на президентську, а на парламентську кампанію, а також на вибори до місцевих органів влади.

Про це йдеться у коментарі Бали щодо проведених 28 листопада з`їздів зазначених партій.

Саме тому, переконаний політолог, тільки лідер Партії регіонів Віктор Янукович і лідер БЮТ Юлія Тимошенко є реальними претендентами на перемогу в президентських виборах.

"Можна впевнено говорити, що і Яценюк, і Тігіпко, і навіть Ющенко мобілізують власні партійні ресурси для участі в місцевих і позачергових парламентських виборах. Для них президентські вибори – це механізм власної політичної актуалізації, а для деяких – ще й звіт перед спонсорами за витрачені на цій кампанії кошти", - вважає Бала.

На думку експерта, такий характер кампанії неминуче позначатиметься й на стратегії ведення передвиборної дискусії.

"Характер кампанії неминуче відбиватиметься й на риториці кандидатів у президенти. Всі вони ведуть боротьбу не за президентське крісло, а за майбутні місця в парламенті та місцевих органах влади.

Нинішні команди повинні пройти випробування передвиборною кампанією, довести свою життє- й конкурентоспроможність", - зазначив директор АМС.

УНІАН
Зараз ви читаєте новину «Ющенко хоче вскочити в Раду, а не в крісло президента?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути