Ексклюзиви
неділя, 25 червня 2006 13:14

Ющенко: держава підтримає молодь пільговим кредитуванням

Президент України Віктор Ющенко обіцяє, що держава підтримуватиме молодь через систему пільгового кредитування. Про це він сказав в традиційному суботньому радіозверненні до співвітчизників, присвяченому Дню молоді, який святкується в Україні в останню неділю червня.

Зазначивши, що сьогодні власного житла потребує понад півмільйона молодих українських сімей, Ющенко сказав, що Державний фонд підтримки молодіжного житлового кредитування постійно розширює рамки своїх програм.

21 червня голова Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Валерій Омельчук повідомив, що для забезпечення житлом молодих родин, які офіційно стоять на квартирному обліку, необхідно близько 18-20 млрд грн.

За його словами, на сьогодні клієнтами Держфонду стали близько 25 тис. родин, з яких 8 тис. - одержали кредити за держпрограмою пільгового кредитування, 17,5 тис. - за програмою часткової компенсації ставок іпотечних кредитів комерційних банків.

Фонд молодіжного кредитування тимчасово припинив видавати позики. Як пояснив Омельчук, причиною цього стало те, що держава виділила недостатньо коштів, і Фонд занадто швидко їх витратив. Так, у держбюджеті - 2006 на програму передбачили 30 млн грн., а договорів уклали стільки, що бюджетні гроші, розраховані на рік, використали за один квартал.

Тепер слово за Верховною Радою: якщо депутати підтримають рішення про відшкодування, то вони відновляться вже в поточному році. У протилежному випадку нові угоди з компенсації будуть укладатися тільки після прийняття держбюджету-2007, зазначив голова Держфонду сприяння молодіжному житловому будівництву, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко: держава підтримає молодь пільговим кредитуванням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути