вівторок, 20 листопада 2007 14:26

Ющенко доручив Януковичу українізувати Крим

Президент Віктор Ющенко доручив керівництву Криму збільшити кількість установ з українською мовою викладання, наповнити бібліотеки книгами й пресою українською, сприяти гастролям україномовних театрів.

Про це сказано в указі Президента N 1122/2007 від 20 листопада.

Відповідно до указу, ці заходи спрямовані на розвиток гуманітарної сфери в Криму і Севастополі в тому числі, для популяризації української культури й задоволення національно-культурних потреб, для всебічного розвитку й функціонування української мови в громадському житті Криму.

Президент доручив Кабміну й керівництву Криму затвердити до 1 січня 2008 року заходи з розширення мережі навчальних закладів всіх типів з українською мовою навчання, створення нових загальноосвітніх установ з українською мовою навчання в населених пунктах Криму, і зокрема, в Армянську і Феодосії.

Він також доручив відкрити додаткові класи й групи з українською мовою навчання в навчальних закладах з іншими мовами навчання, а також профільні класи з поглибленим вивченням української мови й літератури, забезпечити їх підручниками українською мовою.

Відповідно до указу, влада зобов"язана поліпшити кінообслуговування населення Криму й, у тому числі, запланувати показ робіт національного кіномистецтва.

До кінця 2007 року влада повинна розробити фінансування всіх заходів, а також запланувати будівництво шкіл з викладанням українською мовою в Ялті, Алушті й Севастополі, будівництво в Севастополі міжнародного україно-російського університету, провести реконструкцію Кримського українського музичного театру, забезпечити повноцінне функціонування Кримськотатарського академічного музично-драматичного театру.

Ющенко також доручив Кабміну й владі Севастополя запланувати до 2008 року реконструкцію Севастопольського міського театру для дітей і молоді, сцени й залу для глядачів Севастопольського академічного російського драматичного театру, площі Центральної міської бібліотеки, повідомляють Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко доручив Януковичу українізувати Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути