Ексклюзиви
пʼятниця, 03 квітня 2020 12:49

Уряд Зеленського залишив без грошей оборонні підприємства - Забродський

Уряд Зеленського залишив без грошей оборонні підприємства - Забродський
Забродський наголосив, що владна команда втрачає час - головний ресурс забезпеченні обороноздатності держави. Фото: eurosolidarity.org

Уряд Зеленського через затягування із затвердженням державного оборонного замовлення залишив без коштів військово-промислові підприємства. Про це написав народний депутат фракції "Європейська Солідарність" Михайло Забродський у Фейсбук.

"Шостий рік Збройні сили і решта силових відомств героїчним зусиллями захищають Україну. Шостий рік волонтери, бізнесмени, конструктори, вчені, всі небайдужі люди докладають титанічних зусиль для того, щоб наші військовослужбовці були оснащені всім необхідним", – зазначив він.

"Одночасно державне оборонне замовлення з грудня 2019 року "успішно" мандрує між кабінетами посадовців Міністерства оборони України, Міністерства економіки та РНБО", – зауважив депутат.

Михайло Забродський підкреслив, що через незатвердження державного оборонного замовлення залишаються без грошей оборонні підприємства.

"На весь цей час призупинено фінансування значної частини державних підприємств зі складу "Укроборонпрому". Більшість з них вимушені фінансово балансувати на межі виживання, втрачаючи першість у впровадженні новітніх технологій і кваліфіковані кадри", – підкреслив він.

Представник "Європейської Солідарності" зауважив, що проект державного оборонного замовлення було розглянуто комітетом ВРУ з національної безпеки, оборони та розвідки декілька тижнів тому.

"Після розгляду проект документу отримав більше двох десятків різноманітних зауважень і був відправлений на доопрацювання. Тим не менше, це не перешкоджало фінансовому забезпеченню ДОЗу по статтях, які не викликали питання", – пояснив депутат.

При цьому він додав, що немає жодних пояснень майже тримісячної відсутності відповідного фінансування для, наприклад, державного концерну Укроборонпром.

"Питання до спеціалістів із чергової "професійної" владної команди – чи не здається вам, що саме так і втрачається час, головний ресурс у збройній боротьбі і забезпеченні обороноздатності нашої держави?" – резюмував Михайло Забродський.

Зараз ви читаєте новину «Уряд Зеленського залишив без грошей оборонні підприємства - Забродський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути