понеділок, 02 листопада 2009 08:43

Уряд зекономив на "Таміфлю" 140 млн грн

Уряд зекономив на "Таміфлю" 140 млн грн
Міністр закордонних справ Петро Порошенко заявив, що операція із закупівлі ліків від грипу "Таміфлю", між урядом України і швейцарською фірмою "Ф. Хоффманн-ля Рош Лтд", укладена без посередників, дозволила заощадити 140 млн грн.

Про це міністр заявив на брифінгу, під час розвантаження літака з ліками.

"Ми сьогодні заощадили 140 мільйонів гривень бюджетних грошей і це справжня ефективність нашої спільної роботи", - сказав Порошенко.

За словами міністра, вантаж був доставлений без посередників, а на пряму: від виробника до одержувача - Міністерства охорони здоров"я України.

"Ніколи в історії України за два дні, за два вихідні, не вдавалося організувати доставку такої великої кількості ліків за такою процедурою. Це дні, коли не працюють банки, коли Україні повірили на слово, коли нам під наші гарантії відіслали вантаж на мільйони доларів і ми не розвантажували його, поки не підписали операцію, що одержувачем є Міністерство охорони здоров"я", - підсумував Порошенко.

В неділю прес-секретар президента України Ірина Ванникова заявила, що літак, який доставить до України 16 тонн антивірусного препарату "Таміфлю", прибуде вночі до аеропорту "Бориспіль". "Це 300 тис. препаратів, що є місячною необхідністю для всієї України", - додала Ванникова.

Вона також сказала, що за результатом домовленості оперативно штабу Міністерства закордонних справ України і компанії-виробника ціна в Україні на ці ліки складе 67 грн.

Інтерфакс
Зараз ви читаєте новину «Уряд зекономив на "Таміфлю" 140 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути