Ексклюзиви
вівторок, 30 березня 2010 20:26

Уряд України хоче ввести податок на розкіш

Уряд України хоче ввести податок на розкіш

Україна має намір розширити перелік джерел надходжень до державного бюджету вже в поточному році за рахунок введення податків на розкіш, повідомляється на веб-сайті Міністерства фінансів України.

"Українські урядовці роз"яснили (Міжнародному валютному фонду) шляхи наповнення бюджету цього року. Зокрема, за рахунок оподаткування предметів розкоші, збільшення акцизного збору на коньяки і сигари, престижні марки автомобілів", - указується в повідомленні.

Окрім того, як додаткове джерело наповнення держбюджету Кабмін бачить оновлені збори за спеціальне використання водних ресурсів і надр.

"Всі вказані джерела прибутку дозволять підвищити мінімальну заробітну плату протягом року на 38%. Уряд зробить все необхідне для безумовного виконання вимог закону України про встановлення прожиткового мінімуму і мінімальної зарплати і указу президента України про невідкладні заходи з подолання бідності", - підкреслюється в повідомленні.

Згідно з Бюджетним кодексом України, закони, що впливають на формування прибуткової частини бюджету, повинні ухвалюватися до початку відповідного бюджетного періоду. Проте в 2008 році в цю норму були введені певні виключення, пов"язані з протидією глобальній фінансовій кризі.

Як повідомлялося, в другій половині 1998 року Верховна Рада ухвалила закони про введення додаткових зборів до Пенсійного фонду з операцій покупки валют, реалізації ювелірних виробів, при продажі легкових автомобілів, придбанні нерухомості та ін.

Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «Уряд України хоче ввести податок на розкіш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути