пʼятниця, 16 травня 2014 18:05

Уряд так званої "ДНР" очолив громадянин Росії

Уряд так званої "ДНР" очолив громадянин Росії
Фото: www.gazeta.lviv.ua

"Прем'єр-міністром" сепаратиського утворення "ДНР" обраний громадянин Росії Олександр Бородай. Про це повідомляє РБК-Україна.

"Першим віце -прем'єром" обраний один з лідерів так званої ДНР Андрій Пургін, а "головою парламенту" - Денис Пушилін. Ігор Стрєлков - "міністр оборони", Володимир Підгорний - "міністр економічного розвитку".

У своїй вступній промові Бородай назвав себе особистим другом Стрєлкова.

Раніше був опублікований текст "конституції ДНР", в якому, зокрема, статтею 2 російська та українська мови проголошені державними. Крім того, це положення гарантує "принцип різноманіття культур" в так званій ДНР, а також їх "рівноправний розвиток і взаємозбагачення".

Олександр Бородай є громадянином Росії, політтехнологом, який раніше займався "питанням Криму", а тепер займається "питанням Донецька".

Крім того, номер його телефону, за інформацією ЗМІ, фігурував на радіоперехопленнях переговорів сепаратистів на Донбасі з їхніми російськими кураторами. Радіоперехоплення були оприлюднені в середині квітня СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Уряд так званої "ДНР" очолив громадянин Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути