середа, 23 грудня 2020 13:31

Уряд Шмигаля відпрацював на трійку - економіст

Уряд Шмигаля відпрацював на трійку - економіст
Уряд на чолі з прем'єром Денисом Шмигалем працює з березня. Фото: kmu.gov.ua

Уряд на чолі з прем'єром Денисом Шмигалем пропрацював 2020 року на трійку. Про це Gazeta.ua сказав економіст Володимир Дубровський.

"Уряд Шмигаля від початку був слабкий. Його набирали нашвидку. А попередній змістили без пояснень: не сподобалися, усе, пішли геть.

Підбирався не для реформ, а щоб хоч якось керувати, виживати. Відбирали менеджерів без високих амбіцій. Такі створюють менше конфліктів і краще пристосовуються. Навіть такі скандальні речі, як призначення Шкарлета, поки що проходять.

Шмигалю не потрібно робити реформи, які будуть комусь поперек горла. Не наживає собі ворогів. Як ахметівський менеджер (2017-2019 роках працював на керівних посадах у ДТЕК олігарха Ріната Ахметова, – Gazeta.ua) добре вміє знаходити компроміси. Це не ефективне керівництво країною.

Цей рік уряд відпрацював на трієчку з плюсом. Принаймні не сталося катастроф. Але й особливо хорошого сказати не можна. Уряд Гончарука мав досягнення – земельна реформа. За теперішнього - медична реформа похована. Міністра охорони здоров'я Степанова не звільняють, бо бажаючих на його місце не багато. Освітня реформа перебуває у комі.

Роботу Міністерства економіки взагалі не видно. Бюджет на наступний рік роздутий, надходження – нереалістичні. Мінфін не займається податковою реформою.

Вітренко (21 грудня уряд призначив Юрія Вітренка т.в.о міністра енергетики, - Gazeta.ua) посилить Кабмін, він фахівець, візіонер. Є сподівання, що не діятиме на користь бізнес-груп. Його призначення виглядає, як послаблення позицій Ахметова на енергетичному ринку", - каже Володимир Дубровський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буславець після публікацій НАБУ подала у відставку

4 березня Верховна Рада призначила Дениса Шмигаля на посаду прем'єр-міністра. Його кандидатуру пропонував президент Володимир Зеленський. Тоді ж парламент затвердив новий склад Кабінету міністрів. Уряд із прем'єром Олексієм Гончаруком звільнили.

Зараз ви читаєте новину «Уряд Шмигаля відпрацював на трійку - економіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути