субота, 16 липня 2022 15:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Уряд погасить борги за навчання студентів-контрактників з окупованих територій

Уряд погасить борги за навчання студентів-контрактників з окупованих територій
Студентів-контрактників з окупованих територій звільнять від оплати за навчання. Фото: slovoidilo

Держава погасить заборгованості для студентів-контрактників з окупованих території та зони бойових дій.

Крім того, від виплат також звільнять студентів, які були в окупації чи блокуванні раніше, і не можуть виплатити борг за навчання. Таке рішення ухвалив Кабмін 16 липня, повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет в Telegram.

"Сьогодні уряд ухвалив розпорядження про виділення коштів з резервного фонду держбюджету для компенсації витрат ЗВО на підготовку фахівців, які мали заборгованість за другий семестр навчання", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Батьки пропонують скасувати очне навчання до кінця війни

За словами Шкарлета, таким чином від сплати заборгованості за другий семестр навчального року звільнили більше 13 тисяч студентів.

Міністр розповів, що рішення ухвалили зокрема через проблеми виплати зарплат освітянам, які недоотримували кошти через заборгованості по контрактах від студентів. Для того, щоб врегулювати ситуацію, МОН збирається компенсувати витрати закладів вищої освіти, які належать до сфери управління міністерства.

"Так, 2022 року 86 млн 814,4 тис. гривень виділить МОН для подальшого спрямування закладам вищої освіти", – додав Шкарлет.

Петиція про заборону очного навчання у навчальних закладах під час воєнного стану набрала необхідні голоси і на неї відповів президент Володимир Зеленський.

Він звернувся до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля і попросив уряд опрацювати викладені у петиції пропозиції, та поінформувати про результати розгляду автора звернення, повідомляє сайт глави держави. Також нагадав, що заклади освіти можуть самі ухвалювати рішення щодо академічних, організаційних, фінансових, кадрових та інших питань.

Автор петиції Марія Горшенєва вказувала, що навчання у очному форматі буде важким, учням та студентам буде важко зосередитися під час тривалих повітряних тривог. Багато шкіл взагалі не обладнані бомбосховищами.

Зараз ви читаєте новину «Уряд погасить борги за навчання студентів-контрактників з окупованих територій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути