пʼятниця, 08 вересня 2006 15:24

Уряд дозволив Азарову позичити грошей

Уряд дозволив першому віце-прем"єру, міністру фінансів Миколі Азарову, у відповідності зі статтею 16 Бюджетного кодексу, здійснювати державні зовнішні позики в межах і на умовах, передбачених державним бюджетом на 2006 рік.

Відповідно до розпорядження Кабінету міністрів від 7 вересня, Азаров також отримав право укладати відповідні угоди для виконання цього доручення.

Як повідомлялося, уряд раніше розглядав можливість у рамках фінансування бюджету в 2006 році здійснити випуск єврооблігацій на суму, як мінімум, $500 млн.

Крім того, планувалося залучення $500 млн. від Світового банку. У квітні заступник міністра фінансів Віталій Лісовенко повідомив, що загальна сума фінансування бюджету у 2006 році складає $2-2,5 млрд і його джерелами є зовнішні і внутрішні запозичення, а також приватизація.

Останній раз Україна виходила на ринок зовнішніх запозичень у жовтні 2005 року, коли вона випустила десятилітні єврооблігації, деноміновані в євро, на загальну номінальну суму 600 млн із прибутковістю 4,95% річних, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Уряд дозволив Азарову позичити грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути