середа, 01 червня 2011 16:27

Уряд дотуватиме Луганське обленерго - Тихонов

Уряд дотуватиме Луганське обленерго - Тихонов

Уряд дотуватиме Луганський обленерго - щороку підприємству виділятимуть 0,5 млрд. грн.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав вже колишній віце-прем'єр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Віктор Тихонов.

За його словами, це потрібно, аби знизити ціну на воду у області.

"Собівартість води у Луганській області - майже 8 грн. У Полтавській - 3,5 грн. Це через великі підйоми води на Луганщині та великі затрати на електрику. Їх візьме на себе центральна влада. З бюджету виділятимуть на це біля півмільярди гривень на рік. Це робитимуть через обленерго - їм гаситимуть цю різницю. Фактично, це дотація обленерго", - зазначив екс-чиновник.

Тихонов наголосив, що уряд не ставить завдання місцевим владам негайно прийняти однакові тарифи по всім регіонам.

"Однаковими вони не можуть бути. Головне - прибрати великі розбіжності. Завдання місцевим органам - шукати варіанти, щоб зменшити ціну. На Луганщині намагаються знайти додаткову воду, щоб не підіймати її на велику відстань. В Антрациті та Алчевську наука шукає відповідь на питання, як піднімати воду з шахт. Ще я там робив, ми це намагалися вирішити. Але натикалися на велику собівартість", - пояснив Тихонов.

Як відомо, сьогодні пройшло розширене засідання уряду. На ньому говорили про необґрунтовано завищені тарифи. Після засідання Янукович підписав указ про звільнення Тихонова.

Зараз ви читаєте новину «Уряд дотуватиме Луганське обленерго - Тихонов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути