вівторок, 08 жовтня 2019 18:38

Рівень активності українців повернувся до 2013 року — соціологи

Рівень активності українців повернувся до 2013 року — соціологи
Найбільше долучених до активної діяльності нині в західному регіоні, найменше — у південному. Фото з віче "Зупинимо капітуляцію" 6 жовтня 2019 року.

7,5% опитаних українців у 2019 році залучені до активної громадської діяльності. Це фактично дорівнює даним 2013 року — тоді таких було 8%.

Про це свідчать результати опитування Фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва та КМІСу, проведеного 8-20 серпня 2019 року.

Найбільше долучених до активної діяльності нині в західному регіоні — 13%, у центі України — 8%, у східному — 7%. Найменше — у південному, 2%.

Причиною неучасті в роботі ГО нині 38,5% респондентів назвали те, що громадська діяльність їх взагалі не цікавить. У 2013 таких було 23%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Немає зради чи перемоги, є туман війни - Ольга Решетилова

50% опитаних називають громадські організації потрібними, 20% — вважають інакше. Кількість громадян, які бачать потребу в ГО, знизився на 10%, у порівнянні з 2018 роком.

Кількість людей, які впродовж 2019 займалися волонтерством, знизилася на 9%, у порівнянні з 2018. Це 9% проти 18%. Найактивніше волонтерством займалися на заході.

Кількість громадян, цьогоріч надавали благодійну допомогу ГО або людям знизилася на 13,5%, у порівнянні з минулим. Це 25% проти 38,5%. Найбільше допомагали також на заході.

За словами соціологині Ірини Бекешкіної, протестні настрої зараз на найнижчому рівні - люди задоволені владою.

"Це може змінитися, якщо вирішать проводити вибори на окупованих територіях або оголосити загальну амністію.

У нас 400 тисяч ветеранів АТО. На День Незалежності ці люди продемонстрували свою злагодженість. Коли відмінили парад, вони зібралися, з'їхались із різних куточків країни. Можуть зустрітись іще, якщо знадобиться", - вважає вона.

Зараз ви читаєте новину «Рівень активності українців повернувся до 2013 року — соціологи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути