середа, 19 квітня 2017 13:36

Юрист, яка посадила Лазаренка, претендує на посаду в Україні

Юрист, яка посадила Лазаренка, претендує на посаду в Україні
Марта Борщ має 30-річний стаж роботи в судовій системі

Колишній федеральний прокурор США, адвокат і засновник юридичної компанії в Каліфорнії Boersch Shapiro LLP Марта Борщ братиме участь у конкурсі на посаду незалежного аудитора для НАБУ.

Про це вона заявила у коментарі "Укрінформ".

"Я погодилась, щоб моє ім'я внесли на розгляд як кандидата для можливого призначення до складу аудиторського комітету", - зауважила юрист.

Нині відбувається процес відбору трьох аудиторів з більшої кількості кандидатів, який триватиме до початку травня.

Вона нагадала, що протягом тривалого часу брала участь в антикорупційних розслідуваннях, пов'язаних з українськими політиками.

"Я також маю значний досвід роботи як федеральний прокурор, займалася такого роду питаннями. Мені здається, що це може стати в пригоді, що я зможу допомогти", - пояснила юрист.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали середній розмір хабара в Україні

Марта Борщ має 30-річний стаж роботи в судовій системі, у тому числі 12-річний досвід на посаді федерального прокурора Північного округу штату Каліфорнія. У різні роки на початку 2000-х вона керувала підрозділом боротьби з шахрайством із цінними паперами, була координатором офісу з питань міжнародної безпеки.

2009 року Борщ була удостоєна нагороди "За видатні заслуги" від імені генерального прокурора США (він очолює міністерство юстиції) за роботу над звинуваченнями проти екс-прем'єр-міністра України Павла Лазаренка. 2004-го його засудили на 8 років тюремного ув'язнення. Він вийшов на волю у листопаді 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «Юрист, яка посадила Лазаренка, претендує на посаду в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути