понеділок, 18 березня 2013 08:38

УПЦ вимагає у влади не позбавляти її можливості засуджувати гомосексуалізм

УПЦ вимагає у влади не позбавляти її можливості засуджувати гомосексуалізм
На думку УПЦ, введення в дію цього законопроекту "обмежуватиме Церкву в її протидіях аморальному способу життя". Фото: tsn.ua

Українська православна церква висловила стурбованість внесеним до Верховної Ради проектом поправок, які спрямовані на протидію дискримінації та ініційовані урядом.

"Зазначений законопроект дає можливість тлумачити як дискримінацію, в тому числі і традиційно негативне ставлення Церкви до гомосексуалізму, висловлене у Священому Писанні, у постановах Вселенських Соборів і в офіційних документах Української православної церкви", - йдеться у документі, прийнятому на Священному Синоді УПЦ.

Як наголошується в ньому, введення в дію цього законопроекту "може дати державним органам підстави обмежувати Церкву в її протидіях аморальному способу життя".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В УПЦ (КП) побоюються, що в Україні незабаром дозволять одностатеві шлюби

Учасники Синоду попросили митрополита Київського і всієї України Володимира направити звернення до вищого керівництва України з проханням не допустити прийняття законопроекту.

У документі наголошується, що законопроект розширює обсяг поняття "дискримінація", встановлює додаткові форми дискримінації, такі як оголошення наміру про дискримінацію і пособництво в дискримінації, на законодавчому рівні вводить поняття "сексуальна орієнтація", передбачає цивільну, адміністративну і кримінальну відповідальність за різні форми дискримінації.

Зараз ви читаєте новину «УПЦ вимагає у влади не позбавляти її можливості засуджувати гомосексуалізм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути