пʼятниця, 26 лютого 2010 20:09

УПЦ (МП) чекає від Януковича повернення церковного майна

УПЦ (МП) чекає від Януковича повернення церковного майна

Українська православна церква (у канонічному єднанні з Московським патріархатом) чекає від президента Віктора Януковича запровадження релігійних предметів, інституту капеланів та повернення церковного майна.

Про це йдеться у зверненні Священного синоду УПЦ (МП) до президента, яке було прийняте в п"ятницю.

Синод вважає за необхідне запровадження вивчення основ християнської етики, православної культури та Закону Божого в навчальних закладах усіх рівнів - "від дитячого садка до найпрестижнішого університету".

Синод висловив думку, що українська армія "вимагає запровадження служби військових священиків" для виховання військовослужбовців у дусі "любові до Бога і земної Батьківщини".

Крім того, синод нагадав про необхідність соціального захисту і духовної підтримки дітей, позбавлених батьківської опіки, та людей літнього віку, які не мають підтримки.

Синод також сподівається, що держава буде "всіляко підтримувати розвиток духовно-просвітительських інформаційних проектів на телебаченні, радіо та в інших ЗМІ з метою духовного відродження і виховання майбутніх поколінь".

"Для того, щоб Церква могла забезпечувати власне буття, відроджувати в повноті соціальне служіння і допомагати людям, сподіваємося на продовження процесу повернення церковного майна", - зазначено в зверненні.

У документі наголошується, що Церква не заперечує необхідності існування музеїв-заповідників, галерей, запасників та книгосховищ.

У той же час архієреї наполягають на тому, що "церковні цінності та пам"ятки, відібрані у віруючих богоборчою владою, мають бути повернуті у власність справжніх власників".

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «УПЦ (МП) чекає від Януковича повернення церковного майна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути