Ексклюзиви
понеділок, 26 вересня 2011 17:57

УНП просить Януковича прибрати з Умані місце паломництва хасидів

УНП просить Януковича прибрати з Умані місце паломництва хасидів

Черкаська організація УНП звернулася до Віктора Януковича з пропозицією перенесення праху цадика Нахмана з Умані.

Про це повідомляє прес-служба УНП.

Зокрема, Черкаська обласна організація Української народної партії у складі об'єднаних опозиційних сил, написала листа до президента України Януковича, голови обласної державної адміністрації Сергія Тулуба та міського голови Умані Юрія Бодрова з пропозицією перенесення праху цадика Нахмана з Умані до Ізраїлю.

У листі зазначено: "Щороку у вересні приїзд до Умані тисяч паломників стає випробуванням для місцевого населення. Ситуація в Умані може стати вибухонебезпечною, адже паломників стає все більше, незадоволення уманчан - ще глибшим, а місцева влада і правоохоронці демонструють повну безпорадність у плані врегулювання ситуації".

"Ідею перевезти прах Нахмана колись висловили самі хасиди, - зазначив голова Черкаської ОО УНП Леонід Даценко, - а з огляду на те, що зараз паломництво набуває некерованих форм, це наразі стало необхідністю. Уже в цьому році було кілька інцидентів, в результаті яких жителі Умані потрапили до лікарні з травмами".

"Хочу наголосити, що Умань – це частина української держави, де має виконуватися українське законодавство і не мають порушуватися права громадян України, тому влада має не лише сприяти хасидській стороні, чим вона, на наше глибоке переконання, займалась останні роки, а турбуватись передовсім про дотримання конституційних прав громадян України", – підкреслив Даценко.

Зараз ви читаєте новину «УНП просить Януковича прибрати з Умані місце паломництва хасидів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути