четвер, 17 березня 2016 12:22

Юнкер заявив про допомогу Україні в скасуванні віз уже в квітні

Юнкер заявив про допомогу Україні в скасуванні віз уже в квітні

Європейська комісія у квітні готова оголосити про подання законодавчої пропозиції щодо візової лібералізації для України.

Про це заявив президент ЄК Жан-Клод Юнкер після зустрічі у Брюсселі із президентом Петром Порошенком та головою Європейської ради Дональдом Туском.

"Україна в останні дні і навіть години зробила величезні реформи, які пов'язані з затвердженням закону про електронне декларування, а також призначенням членів антикорупційної агенції. Ці кроки дозволять Єврокомісії подати пропозиції щодо візової лібералізації у квітні", - сказав Юнкер.

Туск, у свою чергу, також схвалив, що Україна виконала необхідні подальші кроки для візової лібералізації.

"Слідом за позитивним висновком Єврокомісії, який був оприлюднений у грудні, Україна зробила ключові кроки у виконанні своїх зобов'язань. Я вірю, що скоро буде можливо зробити наступні кроки для фіналізації цього процесу", - сказав він.

Туск також додав, що сподівається на швидке вирішення політичної кризи в Україні, "що дозволить продовжити реформи, яких очікують українці".

Нагадаємо, Рада Євросоюзу голосуватиме про скасування короткострокових віз для українців за принципом "кваліфікованої більшості".

Це означає, що безвізовий неможливо буде ветувати через спротив однієї, двох чи трьох країн.

Зараз ви читаєте новину «Юнкер заявив про допомогу Україні в скасуванні віз уже в квітні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути