вівторок, 12 грудня 2023 20:27

Умєров відповів на відставку Залужного жартом

Умєров відповів на відставку Залужного жартом
Командувач Сухопутних військ Олександр Сирський, міністр оборони Рустем Умєров і головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. Фото: Facebook.com/MinistryofDefence.UA

Питання про відставки головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного й командувача Об'єднаних сил ЗСУ Сергія Наєва не обговорюється.

Про це сказав міністр оборони Рустем Умєров на брифінгу у вівторок, повідомив "Інтерфакс-Україна".

"У цьому плані питання таке не стоїть. Я знаю, його розхитують і внутрішньо, і зовнішньо. Ми завжди жартуємо над цим питанням із Валерієм Федоровичем (Залужним. - Gazeta.ua). Кажу: "А цього разу хто звільняє тебе?". Тобто в цьому плані я завжди відкритий: якщо є такі питання, повідомлятиму негайно. Таких питань немає. Були перехідні щодо деяких командувачів", - сказав міністр оборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Умєров зустрівся з Остіном: про що говорили

За його словами, "таких питань, які росіяни або наші вороги хочуть розхитати, немає".

"Я п'ятий міністр на цій посаді, напевно. Головком - я не знаю, який (за рахунком. - Gazeta.ua) він був. Тобто всі змінюються. Усі абсолютно змінюються. Усе, що треба для перемоги, ми будемо робити. Але на сьогодні такого питання (про відставки. - Gazeta.ua) немає", - сказав Умєров.

Водночас міністр зазначив, що у військовому компоненті завжди бувають зміни, тобто "ротації, зміни, іноді - регенерація, хтось переводиться у резерви".

Минулого місяця народний депутат від "Європейської солідарності" Володимир Ар'єв заявив, що міністр оборони нібито "вніс подання про звільнення" Залужного. Потім нардеп видалив допис у соціальній мережі.

Умєров порівняв це з російською пропагандою, а користувачі соцмережі жорстко відреагували на заяви Ар'єва.

Згодом нардеп втікав від журналістів.

Зараз ви читаєте новину «Умєров відповів на відставку Залужного жартом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути