Ексклюзиви
неділя, 22 вересня 2024 13:02

Умєров розповів про допомогу від партнерів

Умєров розповів про допомогу від партнерів
У Міноборони збирають партнерів, які дають коммітменти. Фото: facebook.com/rustemumerov.ua

Україна щомісяця збирає понад 50 партнерів, які дають коммітменти (обіцянки якось допомогти у майбутньому - Gazeta.ua) у різних питаннях.

Міністр оборони Рустем Умєров сказав про це в ефірі телемарафону. Він відповідав на питання, чи вже вирішено і знято питання щодо снарядів, передає Gazeta.ua.

"Ми вдячні партнерам і міністру оборони США за те, що він лідирує у цьому процесі. Ми щомісячно збираємо 50+ партнерів, які дають нам коммітменти у одиницях різних типів, видів озброєння, у грошах, в інвестуванні. Це у нас постійний процес. Додатково ще створили вісім коаліцій спроможностей. Тобто, ППО, ПРО, артилерія, морські компоненти і так далі. У цьому плані ще додатково додаються деякі країни, які хочуть залучитися", - сказав Умєров.

Міноборони України щотижня проводять розмову з міністром оборони США Ллойдом Остіном. Щодня відбуваються розмови і обмін документами з європейським командуванням.

"У цьому плані величезна кількість - 80-90+ відсотків міжнародної військової допомоги йде від партнерів. Вона йде у дуже великій кількості, але може іноді затримуватися. І питання - у затримуванні. Іноді у когось починаються внутрішні політичні процеси, іноді починаються парламентські слухання тощо", - пояснив міністр.

План Рамштайн у цьому плані є головним майданчиком міжнародної військової допомоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Умєров розповів про українську ракетну програму

Вартість війни для України становить величезну цифру.

"І у цієї цифри наша головна мета була - щоб ми виробляли озброєння тут, в Україні. Ми локалізували, ми зменшили імпорт, зі своєї сторони, на минулий рік. Ми виявили, що ця спроможність може сягати на цей рік 20 мільярдів доларів, з яких ми інвестували 7-8 мільярдів, і з яких з партнерів ми домовилися, що вони почали інвестувати - наприклад, як з Данією", - заявив міністр.

Україні потрібна довіра міжнародних партнерів. Якщо у країну будуть інвестувати, це дасть поштовх для всіх партнерів.

"І ми це зробили. І зараз вже маємо десь 3-5 мільярдів доларів у коммітментах, які вони будуть вкладати в український ринок", - підсумував Умєров.

Міністр оборони Рустем Умєров звільнив двох заступників начальника Головного управління розвідки Кирила Буданова - Віктора Зайцева та Ігоря Остапенка і планує масштабні кадрові "чистки".

Зараз ви читаєте новину «Умєров розповів про допомогу від партнерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути