пʼятниця, 04 листопада 2016 12:59

Юлія Тимошенко: Світ шокували українські е-декларації

Юлія Тимошенко: Світ шокували українські е-декларації
Фото: ba.org.ua

Електронні декларації українських високопосадовців шокували суспільство. Тепер їх треба ретельно перевіряти.

Про це лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко заявила під час програми "Великий ефір" зі Світланою Орловською, яка виходить на телеканалі "NewsOne".

"Електронні декларації – це ядерна бомба, яка розірвалася не лише в Україні, а й в світі. Українських високопосадовців, депутатів, міністрів коментують в Польщі, Норвегії, Нідерландах… Сьогодні всі читають це як найголовніший бестселер світу. Ці декларації шокують", – зауважила політик.

За її словами, насправді люди усвідомили вже всю масштабність корупції в Україні.

Лідер "Батьківщини" наголосила, що як мінімум три е-декларації високопосадовців "виходять за межі морального сприйняття цього процесу".

Так, за словами Тимошенко, у декларації президента Петра Порошенка є три вбивчих фактори.

"Всі вважали, що є Липецька фабрика в Росії, а виявилося, що там ціла імперія розгалужена, яка платить сотні мільйонів рублів в російський бюджет, таким чином фінансуючи агресію РФ на сході України", – зауважила політик і додала, що президент ще й отримує дивіденди з цієї імперії.

Тимошенко також обурилася, що глава держави "задекларував прибуток, який він отримав на падінні курсу гривні – майже 50 млн грн, і він не соромиться це подати в декларації".

"Третє, що шокує в декларації президента. Відомо, що знищено вже 80 українських банків. У людей, які мали заощадження в цих банках, практично конфіскували близько 400 млрд грн. І лише один банк президента показав зростання прибутку", – звернула увагу лідер "Батьківщини".

Друга екстраординарна декларація, на переконання Тимошенко, – у голови НБУ Валерії Гонтаревої, яка "не тримає гроші в українських банках, а тримає мільйони доларів в себе "під матрацом".

"Тобто людина, яка довела до того, що українським банкам не довіряє ніхто в світі, тепер теж "скромно" тримає вдома мільйони готівкою", – констатувала Тимошенко.

Вона також шокована декларацією голови уряду Володимира Гройсмана: "Прем'єр-міністр ніколи не займався бізнесом і показав мільйонні декларації в доларах".

"Це, в принципі, говорить про те, що не просто існує падіння відчуття небезпеки в посадовців – рівень моралі вже впав до нуля", – сказала лідер партії.

Тимошенко переконана, що тепер треба кожну декларацію ретельно перевірити і з'ясувати, "звідки в політиків, які ніколи не займалися бізнесом, мільйони доларів готівкою".

Зараз ви читаєте новину «Юлія Тимошенко: Світ шокували українські е-декларації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути