четвер, 23 травня 2024 15:08

Спецтема: Війна Росії проти України

"Уламки ракет Patriot", "Крокус", делегітимізація української влади: розвідка розповіла, про що брехатимуть росіяни найближчим часом

"Уламки ракет Patriot", "Крокус", делегітимізація української влади: розвідка розповіла, про що брехатимуть росіяни найближчим часом
РФ готує нові інформаційно-психологічні операції проти України, повідомив Андрій Юсов. Фото: gur.gov.ua

Російська Федерація готує на липень нові інформаційно-психологічні операції проти України.

Про це сказав представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону, повідомляє Gazeta.ua.

"Орієнтовно на липень певні дії з боку так званого Слідчого комітету держави-агресорки заплановані, де фальсифікуються якісь "докази". Одразу після цього інциденту росіяни поставили завдання своїм підрозділам шукати уламки, зокрема, ракет Patriot на тимчасово окупованих територіях, щоб пробувати ліпити якусь доказову базу. Поки що ліпиться погано, інакше вже була б активність з їхнього боку", - розповів представник ГУР.

Є інформація, що ворог буде використовувати тему падіння літака Іл-76 під Бєлгородом для проведення ІПСО, дискредитації України за кордоном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський ракетний корабель "Циклон" після удару в Криму потонув - британська розвідка

Також, зі слів Юсова, російська пропаганда буде використовувати стрілянину у торговельному центрі "Крокус" в Підмосков'ї, намагаючись притягнути до цієї теми Україну.

"Хоча, це не витримує жодної критики і в цьому немає жодної логіки. В тому числі спробувати розхитувати ситуацію всередині, питання пропаганди делегітимізації української влади. Це ті напрямки, за якими ворог буде продовжувати працювати", - сказав представник Головного управління розвідки.

Щодо ворожої інформаційної пропагандистської кампанії "Майдан-3" Юсов зазначив, що це багатошарова операція, яка триває.

За словами представника ГУР, того ефекту, на який ворог розраховував, йому не вдалося отримати.

Раніше начальник ГУР Кирило Буданов розповів про найабсурдніші російські фейки про нього.

У лютому СБУ повідомляла, що РФ розгорнула проти України спецоперацію "Майдан - 3", щоб деморалізувати українців, посіяти паніку серед населення, вбити клин між військовослужбовцями і цивільними, розсварити всіх з усіма.

Зараз ви читаєте новину «"Уламки ракет Patriot", "Крокус", делегітимізація української влади: розвідка розповіла, про що брехатимуть росіяни найближчим часом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути