середа, 28 січня 2009 08:56

Україну очікує небувала економічна катастрофа (ФОТОкопії листа Пинзеника)
23

Партія регіонів має намір створити слідчу комісію в парламенті для розслідування фактів, викладених у листі міністра фінансів Віктора Пинзеника до прем"єра Юлії Тимошенко, наведеного Економічною правдою.

Про такий намір Партії регіонів йдеться в повідомленні прес-служби, поширеному у вівторок.

"Факти, викладені у ньому (листі), у разі їх достовірності більш ніж переконливо свідчать, що, по-перше, на Україну очікує небувала за часів незалежності економічна катастрофа, і, по-друге – нинішній уряд та, насамперед, його очільниця старанно приховують реальний стан справ в економіці від громадськості", - наголошується в повідомленні.

"Лист Пинзеника" також стане предметом ретельного вивчення та обговорення на одному з найближчих засідань Опозиційного уряду", - зазначається в документі.

Як відомо, Економічна правда розмістила доповідну Пинзеника. Це доповідна, підготовлена міністром на ім"я Юлії Тимошенко та своїх колег по уряду. Аналітика та графіки кажуть про єдине - Україна потрапила в кризу, якої не було з 1994 року.

"В Україні ситуація - найгірша в світі"...

"Третина промисловості України зникла!"

"Ми увійшли у надзвичайно серйозну та глибоку кризу"...

"-14% ВВП за листопад 2008 року - ось реальна база нашого відліку, нашого стану економіки"...

"Прогноз, на якому наполягав Мінфін раніше, -5% ВВП за 2009 рік, зараз уже є занадто оптимістичним. Таких темпів досягнути неможливо"...

"Все більше життєво необхідних систем України балансують на грані можливого"...

"З чого платити пенсії, звідки візьмуться кошти на зарплати бюджетникам з місцевих бюджетів?"

"Країнам з такими проблемами дефіциту бюджету та обсягом позик грошей не позичають"...

"Без джерел фінансування залишаються: енергоносії та комунальні платежі у всіх бюджетних сферах, медикаменти, харчування, обслуговування боргу (а це зрозуміла загроза), наука та інше"...

"Це параліч інститутів влади"...

Ось лише деякі тези, розкриті у листі.

За даними "Економічної правди", прем"єр Юлія Тимошенко повернула міністру його доповідну і заборонила поширювати її серед членів уряду. Після цього, за інформацією джерел, головний фінансист країни зустрічався з президентом, де попередив його про свої економічні прогнози.

За інформацією "Економічної правди", Віктор Пинзеник входить до пакету на звільнення з уряду Юлії Тимошенко. Єдине, що стримувало прем"єра останні місяці - на Пинзеника орієнтується 10-15 депутатів БЮТ, і компенсувати ці голоси немає де.


Українська правда.
Зараз ви читаєте новину «Україну очікує небувала економічна катастрофа (ФОТОкопії листа Пинзеника)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути