пʼятниця, 16 жовтня 2009 15:50

Україну не чекають ні в НАТО, ні в ЄС - Яценюк

Україну не чекають ні в НАТО, ні в ЄС - Яценюк

В України немає перспектив вступу до НАТО і Євросоюзу, вважає лідер громадської ініціативи "Фронт змін" Арсеній Яценюк.

Про це він сказав в програмі "Я так думаю" з Ганною Безулик в ефірі "5 каналу".

"НАТО і ЄС переживають інституційну кризу. Приєднання України до цих структур практично нереальне. По-перше, нас там не чекають. По-друге, якби ми і вступили туди, це дестабілізувало б ситуацію на континенті", - вважає Яценюк.

На думку політика, "нас це не може задовольнити, адже ми знаходимося якраз на лінії політичного розділення Європи".

"А це пряма загроза нашій цілісності. Тому "помаранчева" стратегія, направлена на закріплення цього розколу, для України неприйнятна", - пояснив він.

Разом з тим, політик не бачить доцільності в активізації співпраці з Росією в рамках реалізації ідеї створення загальноєвропейської колективної безпеки.

"Кого і від кого ця система повинна захищати і, головне, - навіщо, з якою метою?...США більше не хочуть, Росія - не може бути таким суб"єктом. А ЄС ще далеко до того, щоб говорити на світовій арені єдиним голосом", - сказав Яценюк.

На його думку, НАТО і організація Варшавського договору - класичні приклади колективних систем безпеки - "вони захищали, перш за все, інтереси США і СРСР".

Політик вважає, що настав час виправити головну проблему Європи - розділення її на захід і Схід, відзначивши при цьому, що "в розділеній Європі Україна кидатиметься між Сходом і Заходом, зі всіма наслідками такого розриву - політичною нестабільністю і слабкою владою", повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Україну не чекають ні в НАТО, ні в ЄС - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути