Ексклюзиви
вівторок, 22 грудня 2009 10:34

Український посол в Кореї потрапив у п"яний скандал із ДТП

Український посол в Кореї потрапив у п"яний скандал із ДТП

Надзвичайний і повноважний посол України в Південній Кореї Володимир Бєлашов став винуватцем двох ДТП в столиці цієї країни Сеулі.

Про це 21 грудня повідомила місцева газета The Korea Times. В той же час у МЗС України вважають дану інформацію провокацією.

Як пише The Korea Times, обидві ДТП, винуватцем яких став 58-річний Бєлашов, сталися ввечері 12 травня цього року.

Український дипломат, який ймовірно знаходився в стані алкогольного сп"яніння, протаранив автомобіль в центрі Сеула. При цьому посол втік з місця аварії, проте далеко йому заїхати не вдалося. Як повідомляє The Korea Times, після п"яти хвилин він врізався у таксі.

Видання уточнює, що Бєлашов закрився в своїй машині і відмовився проходити процедуру медичного огляду, зіславшись на дипломатичний імунітет.

"Співробітники українського посольства, які прибули на місце ДТП, підтвердили особу людини, що знаходилася за кермом автомобіля. Ми не можемо змусити дипломата пройти тест, щоб з"ясувати, чи керував він автомобілем у стані сп"яніння", - розповів офіцер сеулської поліції Кім Хюн-гон, ознайомлений з обставинами інциденту.

Він уточнив, що правоохоронці були змушені відпустити українського дипломата того ж вечора без пред"явлення якихось звинувачень.

Ким Хюн-гон також повідомив, що в результаті другої ДТП травми отримав водій таксі, якому довелося провести в лікарні два тижні. "Страховка дипломата покрила всі витрати з лікування постраждалого і ремонту автомобілів", - уточнив Кім.

The Korea Times уточнює, що до призначення послом у Південній Кореї в жовтні 2008 року Бєлашов представляв Україну в ООН і НАТО. Незважаючи на інцидент, він все ще займає свій пост.

У МЗС України підозрюють, що інцидент з послом не більше ніж провокація.

"Я прочитав українську версію статті The Korea Times і був спантеличений. Чому про подію з нашим послом, яка, за версією корейської газети, була 12 травня, пишуть тільки 21 грудня?

Чому автор повідомляє, що тест на алкоголь наш дипломат пройти відмовився, і тут же робить висновки, що він не був п"яний?

Тест-то не пройдений, результатів немає. Не виключено, що це якась провокація напередодні Дня працівників дипломатичної служби (22 грудня)", - прокоментував спікер МЗС України Валерій Джигун.

За матеріалами: Кореспондент, "Газета по-київськи"

Зараз ви читаєте новину «Український посол в Кореї потрапив у п"яний скандал із ДТП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути