понеділок, 10 серпня 2009 11:34

Український дипломат покинув Росію без скандалів

Український дипломат покинув Росію без скандалів

Радник-посланник посольства України в Москві Ігор Бєрьозкін залишив Росію.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело в українському посольстві.

За словами співрозмовника, у п"ятницю у Бєрьозкіна був останній робочий день, після чого він припинив свою місію дипломата в Москві.

В українському посольстві в РФ підкреслили, що український дипломат залишив Москву без будь-яких протиріч і конфліктів, виконуючи рекомендацію російської сторони про припинення його повноважень у відповідь на аналогічні дії Києва.

Останніми тижнями між Україною та Росією розгорівся дипломатичний скандал. З"явилася інформація про те, що Київ рекомендував Москві припинити виконання повноважень радника посольства РФ в Україні Володимира Лисенка, який вже залишив Україну, і генконсула РФ в Одесі Грачова.

У МЗС РФ висловили з цього приводу обурення. Послу України повідомили, що російська сторона пропонує українській стороні достроково завершити місію генконсула України в Петербурзі й одного з радників посольства України в Москві.

У МЗС України "дзеркальні" дії Москви назвали неадекватною відповіддю. Там пояснили, що Україна рекомендувала залишити територію країни тим російським дипломатам, діяльність яких шкодила нацбезпеці держави.

У свою чергу, Москва, за твердженням Києва, висилає українських дипломатів без будь-якої мотивації.

Пізніше поінформоване джерело в МЗС України повідомило, що українська сторона відкликала рекомендацію російської сторони достроково припинити повноваження генконсула в Одесі Грачова, після чого була припинена і процедура припинення повноважень українського генконсула в Петербурзі Прокопович.

За матеріалом: Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Український дипломат покинув Росію без скандалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути