середа, 06 червня 2012 01:26

Українські журналісти оприлюднили список своїх головних ворогів

Українські журналісти оприлюднили список своїх головних ворогів
фото: УНІАН

У переддень професійного свята – Дня журналіста, що відзначається 6 червня, – Національна спілка журналістів України вп'яте оприлюднює перелік посадовців, які своїми діями перешкоджають роботі журналістів.

Список очолюють "керівники проурядових фракцій: голова депутатської фракції партії регіонів Олександр Єфремов, голова депутатської групи "Реформи заради майбутнього" Ігор Рибаков, голова депутатської фракції народної партії Ігор Шаров і голова депутатської фракції КПУ Петро Симоненко, які вимагали заборонити допуск журналістів до балконів сесійної зали парламенту у дні, коли проводиться блокування трибуни Верховної Ради України. 26 квітня 2012 року журналістам перешкоджали в збиранні інформації про події в сесійній залі. Журналісти подали заяву до комітетів ВРУ, оскільки вважають, що "створено прецедент перешкоджання роботі журналістів, якого не було за всю історію українського парламентаризму".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин пояснив, чому журналістам в Раді не дозволяють працювати

НСЖУ привертає увагу високопосадовців держави, правоохоронних органів, кваліфікаційних комісій суддів до кричущих фактів порушень Конституції і законів України, міжнародних зобов'язань, взятих Україною.

 

Як і попередні, цей список НСЖУ оприлюднює не лише в Україні, а й передає до Міжнародної федерації журналістів, Ради Європи, Європарламенту та інших структур.

Зараз ви читаєте новину «Українські журналісти оприлюднили список своїх головних ворогів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути