субота, 30 червня 2012 01:49

Українські правозахисники закликають президентів не пустити Лукашенка на Євро

Українські правозахисники закликають президентів не пустити Лукашенка на Євро
Фото: АР

Українські правозахисники закликають лідерів держав, дипломатів і керівників міжнародних організацій не дивитися фінал Євро-2012 разом з президентом Білорусі Олександром Лукашенко.

"На знак солідарності з народом Білорусі і відстоюючи цінності прав людини, які є універсальними для всіх людей незалежно від країни проживання, ми звертаємося до глав держав, дипломатів, керівників міжнародних організацій із закликом не допустити ганебного візиту Лукашенка в Україну", - йдеться у відкритому листі.

Громадські організації висловлюють занепокоєння тим, що візит Лукашенка до Києва, його участь у перегляді фінального матчу Євро-2012 та зустріч з президентом Віктором Януковичем може стати символом сприйняття лідерами інших країн, присутніх на фінальному матчі, Лукашенка "як колеги, а не як президента, що систематично порушує права людини у своїй країні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналіста польського видання посадять через "наклеп на Лукашенка"

Правозахисники закликають глав держав, дипломатів, керівників міжнародних організацій терміново звернутися до Януковича з вимогою відмовитися від запрошення президента Білорусі на фінальний матч Євро-2012 до Києва.

"У разі ж, якщо Янукович не відмовиться від запрошення, ми закликаємо бойкотувати перегляд фінального матчу на стадіоні "Олімпійський", щоб не сидіти поруч з главою держави, який грубо порушує права людини і нехтує міжнародними домовленостями, які їх встановлюють та гарантують", - сказано в зверненні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінальний матч Євро-2012 відвідають принц Іспанії, президент та прем'єр Італії

Нагадаємо, про те, що Лукашенко відвідає фінал Чемпіонату Європи з футболу, повідомив посол Білорусі в Україні Валентин Величко. До Києва на фінал Євро-2012 також збираються приїхати багато високопоставлених політиків, серед яких кілька президентів і прем'єр-міністрів різних країн.

Зараз ви читаєте новину «Українські правозахисники закликають президентів не пустити Лукашенка на Євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

46

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути