Ексклюзиви
понеділок, 06 листопада 2023 09:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Українська розвідка повідомила, скільки ракет у Росії

Українська розвідка повідомила, скільки ракет у Росії
Представник ГУР повідомив про виробництво Росією ракет. Фото: gur.gov.ua

За даними української розвідки, зараз Росія має у запасах приблизно 870 високоточних ракет оперативно-стратегічного та стратегічного рівня, які можуть вражати об'єкти на відстань понад 350 км.

У жовтні росіяни випустили близько 115 високоточних ракет з дальністю у понад 350 км. Також у РФ не припиняється модернізація ракет Х-22. Про це сказав представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Вадим Скібіцький, повідомили "РБК-Україна".

Щодо запасів ворога, то за словами Скібіцького, йдеться про орієнтовно 165 "калібрів", приблизно 160 одиниць Х-101, Х-555 і Х-55 з бойовою частиною, близько 290 одиниць "Іскандер-М" та "Іскандер-К", орієнтовно 80 "кинжалів", а також 150 ракет Х-22 / Х-32. Дальність удару ракетою Х-22 - 350 км.

Минулого року показники були майже такі ж. Це свідчить про те, що Росія налагодила виробництво ракет і підтримує його на достатньому рівні для накопичення запасу, сказав представник ГУР.

"Ми теж готуємось і розуміємо, як вони діють, що розвідують і, відповідно, вживаємо заходи для захисту нашої енергосистеми", - сказав Скібіцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США наклали санкції на 42 китайські компанії. Ті постачали росіянам схеми

Щодо вироблених росіянами ракет, то за словами представника ГУР, "Калібрів" - 20 одиниць, Х-101 - близько 40.

Також ворог щомісяця виробляє близько 30 балістичних ракет "Іскандер-М" і 12 крилатих "Іскандер-К", сказав Скібіцький.

Крім того, росіяни переробляють ракети Х-22 на Х-32, приблизно дев'ять одиниць на місяць. У жовтні ворог виробив чотири "кинджали".

У воєнній розвідці кажуть, що росіяни почали вдосконалювати ракети "Онікс" з метою використання їх по наземним об'єктам.

Із 20.00 вечора 5 листопада до опівночі 6-го росіяни атакували Україну кількома типами ракет та ударними дронами. Ворог випустив ракети з повітряного простору окупованих Херсонщини і Криму. Із району мису Чауда (Крим) росіяни запустили 22 безпілотника Shahed.

Протиповітряна оборона знищила 15 ударних БпЛА та одну керовану авіаційну ракету Х-59.

Росіяни в атаках на Україну використовують малі безпілотні авіаційні системи одностороннього удару "Ланцет", повідомило Міністерство оборони Великої Британії.

Зараз ви читаєте новину «Українська розвідка повідомила, скільки ракет у Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути