неділя, 06 квітня 2014 10:50

Україні треба сильна рука - експерт

Україні треба сильна рука - експерт
фото: newzz.in.ua

Україні потрібен глава держави із сильною рукою. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав Костянтин Бондаренко, керівник Інституту української політики.


"Будь-яка революція — це радикальне заперечення старого, що породжує хаос. Необхідно утверджувати щось нове. В усі епохи це відбувалося через диктатуру. Янукович як президент давав великі надії. Міг увійти в історію як український Броз Тіто (перший президент Югославії, який керував країною 27 років. — ред..), а став українським Мілошевичем (президент Югославії та Сербії, диктатор, якого судив Гаазький трибунал. — ред). Янукович дав збій, коли наприкінці 2012 року замінив "акціонерне товариство", що було навколо нього, на "приватне підприємство" і посилив "сім'ю", - зауважив Бондаренко.


За його словами, зараз кожен із кандидатів потенційно може стати сильним президентом.


"Але для цього потрібні воля, команда і повноваження. Доведеться писати нову Конституцію. Це потреба часу та одна з умов, що ставить міжнародне співтовариство. Яким має бути Основний закон — питання дискусійне. Я прихильник президентської республіки. Але треба передбачити запобіжники — процедуру імпічменту та відкликання депутатів усіх рівнів", - додав він.


Бондаренко вважає, що перед новим президентом стоятимуть багато викликів.


"Соціальні — насамперед. Людей потрібно буде переконати, що підвищення тарифів і ліквідація пільг — це на благо. Як в анекдоті: "В часи пташиного грипу дитина запитує: "Мамо, а навіщо пташечок вбивають?". — "Щоб вони не хворіли". Також будуть зовнішньо-політичні виклики. Ми втратили Росію як партнера номер один. Мали з нею 34 мільярди доларів щорічного товарообігу. Росія забрала Крим. Ми не визнаємо цю анексію. Якщо поїдемо в Москву і про щось домовлятимемося, повинні визнати, що півострів та Севастополь нам не належать. Хто з українських політиків може це зробити? Ніхто", - наголосив Бондаренко.

Зараз ви читаєте новину «Україні треба сильна рука - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути