понеділок, 21 січня 2019 16:00

Україні потрібна економічна конституція - Ніколаєнко

Україні потрібна економічна конституція - Ніколаєнко
Глава політичної партії "Основа" Андрій Ніколаєнко вважає, що в Україні немає державної політики в промисловості. Фото: znaj.ua

Україна стає все більш імпортозалежною країною, виробництво і експорт продукції з високою доданою вартістю в Україні скорочується. Якщо цю парадигму не змінити, якщо Україна не піде іншим шляхом розвитку, нашу країну чекає колапс. Так вважає глава політичної партії "Основа" Андрій Ніколаєнко.

"Сьогоднішня влада дискредитувала себе тим, що багато обіцяла, але практично нічого не виконала. По експорту сьогодні виходить на перші позиції сільськогосподарська продукція, навіть не продукція переробки, не кажучи вже про товари машинобудування. У держави немає політики стимулювання промвиробництва. Сьогодні в Україні немає державної політики в промисловості", - підкреслив політик в ефірі ObozTV.

Істотно підвищити добробут громадян України можна тільки за допомогою реалізації комплексу заходів щодо зниження адміністративного тиску на бізнес і стимулювання підприємництва, підкреслює Андрій Ніколаєнко.

"Зростання середньої заробітної плати українців, про який говорить уряд, не приведе їх до процвітання, з урахуванням зростання тарифів на послуги ЖКГ і споживчих цін. Заробітну плату потрібно збільшувати, але точно не наказним способом. Замість цього слід стимулювати розвиток малого і середнього бізнесу, мотивувати українців до підприємництва. Цього можна досягти через механізми зменшення оподаткування та зниження адміністративного тиску, полегшені процедури відкриття бізнесу. При цьому деофшоризація - один з ключових моментів", - зазначив Ніколаєнко.

Глава "Основи" розповів також про запропоновані його політсилою законодавчі ініціативи щодо стимулювання економічного розвитку України, так званої "економічної конституції".

"Сьогодні ми в партії "Основа" разом з нашим лідером Сергієм Тарутою підготували цілий пакет механізмів. Це фактично економічна конституція України - законопроект, який буде закладати фундамент економічного розвитку, і який не можна буде змінювати кожного разу "під ялинку" разом з бюджетом", - зазначив Ніколаєнко.

За словами глави "Основи", Україні потрібно виробити стабільні умови діяльності як для іноземних, так і українських інвесторів. "Якщо іноземний інвестор не буде бачити, що в країну, перш за все, вкладають кошти українські інвестори, якщо він буде розуміти, що правила гри змінюються щороку, він ніколи не буде вкладати кошти в нашу країну. А без інвестицій, за допомогою одних тільки кредитів, українську економіку чекає колапс", - пояснив Андрій Ніколаєнко.

Зараз ви читаєте новину «Україні потрібна економічна конституція - Ніколаєнко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути