пʼятниця, 25 березня 2022 04:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Україні не доведеться відмовлятися від своїх територій. США введуть нові санкції - Байден

Україні не доведеться відмовлятися від своїх територій. США введуть нові санкції - Байден
США продовжать вводити санкції проти Росії. Фото: pixabay.com

Україні не доведеться йти на територіальні поступки заради припинення вогню у війні з Росією.

Однак це питання держава має вирішувати самостійно, заявив президент США Джо Байден на пресконференції у Брюсселі, передає "Інтерфакс-Україна".

"Це повністю рішення України. Нічого про Україну без України. Я не вірю, що їм доведеться піти на це. Є переговори, дискусії, частиною яких я не є, які включають українців. Вони мають ухвалювати це рішення", - сказав Байден на запитання журналістів про те, чи потрібно Україні йти на поступки для припинення вогню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна просить США збільшити постачання Javelin та Stinger – CNN

Також американський президент зазначив у Twitter, що США продовжать накладати економічні санкції на Росію за її дії на території України.

"Сьогодні я брав участь у засіданні Європейської Ради в Брюсселі. Ми зобов'язалися надавати подальшу гуманітарну допомогу тим, хто рятується від насильства в Україні, і продовжувати покладати на Росію економічні витрати за її дії", - йдеться в повідомленні.

Перші постачання нової військової допомоги на суму $800 млн, яку президент США Джо Байден направив Україні, почали надходити до країни.

США продовжать передачу решти допомоги в Україну якнайшвидше. Серед іншого, допомога включає 800 зенітних систем Stinger та 100 безпілотників. Обидва види зброї вважаються критично важливими для оборони України.

Зараз ви читаєте новину «Україні не доведеться відмовлятися від своїх територій. США введуть нові санкції - Байден». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути