понеділок, 01 березня 2010 14:17

Українцям набридли прем"єри-політики і слабкий Президент - соцопитування

Українцям набридли прем"єри-політики і слабкий Президент - соцопитування

Майже половина українців (47,5%) пов"язує свій добробут та добробут своєї родини з приходом нового Президента.

Про це свідчать результати телефонного опитування інституту Горшеніна на тему "Українці про нового Президента та прем"єр-міністра".

Не пов"язують своє благополуччя з приходом нового Президента 43,1% опитаних. З них більше чверті (28,2%) відповіли на це питання "точно ні". Не змогли оцінити свої очікування 9,4%.

Більше половини громадян України (59,1%) вважає, що необхідно розширити повноваження Президента, посиливши тим самим його владу.

Лише кожен десятий респондент (10,7%) вважає, що повноваження Президента, навпаки, необхідно урізати, а 8,1% опитаних пропонують взагалі ліквідувати інститут президентства. Не змогли відповісти на це запитання 22,1% респондентів.

Переважна більшість українців (81,7%) вважає, що сьогодні країні потрібен технічний прем"єр-міністр, який проведе непопулярні економічні реформи для поліпшення економічної ситуації в майбутньому.

Точки зору, що країні потрібен прем"єр-політик, який буде орієнтуватися на виборців та проводити популістську політику, спрямовану на отримання голосів на наступних виборах, дотримується 5,9% опитаних. Не змогли відповісти на це запитання 12,4% громадян України.

З 20 по 22 лютого 2010 Інститут Горшеніна провів телефонне опитування на вищевказану тему. Всього було опитано 1000 респондентів у віці від 18 років, у всіх обласних центрах України, містах Києві та Севастополі. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує + / -3,2%.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Українцям набридли прем"єри-політики і слабкий Президент - соцопитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути