субота, 21 січня 2023 00:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Українці влаштували в Берліні масовий мітинг: зажадали від Німеччини Leopard 2

Українці влаштували в Берліні масовий мітинг: зажадали від Німеччини Leopard 2
У протестах взяли участь не тільки українці, а й німці. Фото: twitter.com/NOELreports

У столиці Німеччини, Берліні, українці, які проживають у місті, 20 січня влаштували мітинг. Учасники акції вимагали від уряду канцлера ФРН Олафа Шольца негайно передати Збройним силам України основні бойові танки Leopard 2.

При цьому до протестуючих українців біля будівлі уряду ФРН приєдналося чимало громадян Німеччини, повідомляє проєкт NOËL в Twitter.

"Кілька тисяч протестувальників зібралися під будівлею Бундестагу в Берліні проти затримки урядом Німеччини поставок Україні танків Leopard" - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща дорікнула Німеччині щодо рішення по танках Leopard для України

Багато учасників акції, як українці, так і німці, прийшли на мітинг з українськими прапорами. Гаслом акції стали плакати "Звільніть Леопардів" - таким чином протестувальники вимагали від Шольца припинити ухилятися від передачі Україні танків Leopard 2.

Німецький Бундестаг під час голосування в четвер не підтримав пропозицію опозиційної фракції ХДС/ХСС про надання бойових танків Leopard 1 та Leopard 2 Україні.

Після бурхливих дебатів, всі фракції, крім самих консерваторів, підтримали пропозицію передати питання для подальшого обговорення Комітету у закордонних справах.

Водночас Польща готова піти на нестандартні дії, якщо Німеччина виступить проти відправки танків Leopard 2 в Україну.

При цьому прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що він "помірно песимістично" налаштований з приводу того, що Берлін надасть дозвіл іншим країнам відправляти в Україну танки німецького виробництва.

Зараз ви читаєте новину «Українці влаштували в Берліні масовий мітинг: зажадали від Німеччини Leopard 2». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути