середа, 13 лютого 2019 16:58

Українці тримають у скляних банках $100 млрд. Це 20 допомог МВФ

Автор: Тарас ПОДОЛЯН
  "Хтось каже: "Так у нас війна". Є багато історичних прикладів, коли під час війни національна валюта стоїть, як у вовка на морозі", - каже Віктор Ющенко.
"Хтось каже: "Так у нас війна". Є багато історичних прикладів, коли під час війни національна валюта стоїть, як у вовка на морозі", - каже Віктор Ющенко.

Якби українці не тримали $100 млрд у скляних банках, то ці гроші були б у фінансовій системі країни. Про це сказав третій президент Віктор Ющенко в інтерв'ю журналу "Країна".

"Це у 20 разів більше за допомогу фонду (МВФ. - Gazeta.ua) на цей рік", - зауважив Ющенко.

"Коли дефіцит бюджету – 100 мільярдів гривень, як цьогоріч, є дві дороги. Одна – просити Нацбанк надрукувати грошей. Але гривня впаде відсотків на 20–30. Другий варіант – тимчасова позика. МВФ дає поради, як пом'якшити наслідки. Показує: ви повинні навчитися жити за рахунок свого ресурсу. За останні вісім років не завершили в Україні жодної програми. Бо те, що думає політик- популіст, і те, що треба робити в країні, – часто речі протилежні. Не варто негативно ставитися до МВФ", - сказав він.

Якщо ви хочете перемагати, гроші й ціни мають бути стабільні

Стабільна фінансова система – стабільні гроші й ціни, пояснив Ющенко.

"У нас девальвація – 350 відсотків за чотири роки. 48 відсотків інфляція була 2,5 року тому – друга у світі після Венесуели. Хтось каже: "Так у нас війна". Є багато історичних прикладів, коли під час війни національна валюта стоїть, як у вовка на морозі.

Якщо ви хочете перемагати, гроші й ціни мають бути стабільні. Економіка повинна працювати. Зробіть усе необхідне, щоб держбюджет був жорстко збалансований. Для цього треба мати силу пояснити людям, чому маємо зняти 16 програм, але не допустити фінансових перекосів", - заявив третій президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ющенко про Медведчука у владі: через три години буде Майдан

Повну версію інтерв'ю з Віктором Ющенком читайте у журналі "Країна".

Зараз ви читаєте новину «Українці тримають у скляних банках $100 млрд. Це 20 допомог МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути