середа, 20 лютого 2019 12:25

Українці найбільше довіряють волонтерам, армії і церкві

Українці найбільше довіряють волонтерам, армії і церкві
Українці чи не найбільше довіряють армії і волонтерам. Фото: Facebook.com/backandalive

Найчастіше українці довіряють волонтерським організаціям. Про це свідчать результати опитування, проведеного Центр Разумкова з 7 по 14 лютого 2019 року.

Волонтерам довіряють 67% опитаних, Збройним Силам України - 62%, Державній службі з надзвичайних ситуацій і церкві - 61%, добровольчим батальйонам - 57%.

До інституцій, яким довіряють частіше, ніж не довіряють, відносяться також Державна прикордонна служба, Національна гвардія, ЗМІ України та громадські організації.

Недовіра найчастіше висловлюється чиновникам (83%), пропагандиським медіа Росії (83%), Верховній Раді (82%), судовій системі (78%), політичним партіям (77%), уряду (75%), комерційним банкам (75%), президенту (71%), прокуратурі (70%), Національному банку (68%), Верховному суду (65%), спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (65%), Національному антикорупційному бюро (64%), Національному агентству з питань запобігання корупції (64%), Антикорупційному суду (62%), Конституційному суду (62%), профспілкам (58%).

Соціологи опитали 2016 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах, за винятком окупованих Росією Криму і частини Донецької і Луганської областей. Похибка не перевищує 2,3%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські танкісти вчилися знищувати ворога

19 лютого Верховна Рада проводила спеціальне засідання, присвячене 5-ій річниці початку російської агресії проти України.

Зараз ви читаєте новину «Українці найбільше довіряють волонтерам, армії і церкві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути