Ексклюзиви
понеділок, 17 липня 2017 20:56

Україна закликала ООН більше сприяти розслідуванню авіакатастрофи МН17

Україна закликала ООН більше сприяти розслідуванню авіакатастрофи МН17
Українська делегація у Раді Безпеки ООН закликала докласти всіх зусиль для встановлення винних в трагедії з пасажирським авіарейсом МН17. Фото: Бизнес Цензор

Українська делегація у Раді Безпеки ООН закликала докласти всіх зусиль для встановлення винних в трагедії з пасажирським авіарейсом МН17.

З відповідною заявою виступив на засіданні Радбезу заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця.

"Сьогодні світ відзначає Міжнародний день кримінального правосуддя. Сьогодні також треті роковини, коли світ дізнався про збитий рейс MH17", - зауважив український дипломат.

Він підкреслив, що станом на сьогодні були зроблені важливі кроки для забезпечення правосуддя. У цьому зв'язку Кислиця поінформував, що 5 липня голові Ради Безпеки та генеральному секретарю ООН був надісланий документ S/2017/580, який інформує про спільне рішення країн Міжнародної слідчої групи. 7 липня, за його словами, Україна й Нідерланди підписали двосторонню угоду про міжнародно-правове співробітництво в питанні трагедії з MH17.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Річниця трагедії малазійського Boeing: Порошенко нагадав про злочин Росії

"У цьому зв'язку ми наполегливо закликаємо всі держави вжити заходів для забезпечення повного виконання резолюції 2166 (2014) Ради Безпеки, яка вимагає, щоб "усі держави повною мірою сприяли зусиллям зі встановлення відповідальності", - наголосив представник України.

Три роки тому, 17 липня 2014-го, близько 16:00 на висоті 10 тис. м над Донеччиною з радарів зник літак Boeing-777 малазійських авіаліній. Лайнер прямував з Амстердама до Куала-Лумпура. На борту всі загинули. Це 298 людей - 283 пасажирів та 15 членів екіпажу. Літак вибухнув у повітрі. Його уламки й тіла пасажирів розкидало на 15 км у селі Грабове неподалік Тореза на Донеччині.

Зараз ви читаєте новину «Україна закликала ООН більше сприяти розслідуванню авіакатастрофи МН17». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути